Moldovenii ar putea să lucreze de sărbătorile de primăvară

Moldovenii ar putea să lucreze de sărbătorile de primăvară

 

Noul proiect prevede excluderea Zilei Internaționale a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, din categoria sărbătorilor nelucrătoare.

Aceeași „soartă” o va avea și ziua de 1 mai, Ziua Muncii. În schimb, autoritățile vor să ofere moldovenilor o minivacanță de Revelion.

„Analizînd situația cu zilele de sărbătoare nelucrătoare din statele vecine și din Uniunea Europeană constatăm că, ziua de 8 martie este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare doar în țările din fosta Uniune Sovietică. Nici o țară din Uniunea Europeană nu are o asemenea sărbătoare ca zi nelucrătoare”, motivează ministerul în nota informativă a proiectului.
Drept urmare, autoritățile propun instituirea unei vacanțe de Anul Nou în perioada 31 decembrie - 2 ianuarie.„Modificarea respectivă va influența pozitiv asupra salariaților. Salariații vor beneficia în perioada sărbătorilor de iarnă de o minivacanță, după exemplu țărilor vecine. Cu atît mai mult, că în această perioadă și copiii (elevii) sunt în vacanță”, explică Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *