Purple Day – Ziua Violeta

Purple Day – Ziua Violeta

 

Joi, 26 Martie, 2015, incepand cu ora 12.00 va incepe desfasurarea evenimentului mondial - “Purple Day”- “Ziua Violeta” cu participarea copiilor, tinerilor cu epilepsie si parintii lor.
Evenimentul va cuprinde un flash mob "mov" in Piata Marii Adunari Nationale la care sunt invitati toti membrii societatii civile pentru a fi solidari si a da amploare acestei activitati. Vino sa lansam impreuna baloane violete!

1

Asociatia de Sustinere a Copiilor cu Cerinte Speciale din Chisinau, R. Moldova in parteneriat cu Epilepsy Association of Nova Scotia and The Anita Kaufmann Foundation, Ambasadorul oficial in Republica Moldova «Purple Day» anunta organizarea campaniei de educatie, sensibilizare si solidaritate fata de persoanele ce sufera de epilepsie.Aceasta boala neurologica afecteaza 1 din 100 oameni, iar aproximativ 90% din persoanele cu epilepsie traiesc in tarile dezvoltate.

2

De ce mov? Movul reprezinta culoarea internationala pentru epilepsie. Levantica, de culoare mov, este deseori asociata cu singuratatea ceea ce reprezinta un sentiment de izolare pe care persoanele afectate de epilepsie si convulsii le simt deseori. Scopul acestui eveniment este ca toate persoanele afectate de epilepsie sa stie ca ele nu sunt singure si ca societatea le este alaturi.
Grupuri de persoane cu epilepsie, studenti voluntari si tineri politicieni imbracati in mov vor distribui trecatorilor materiale informative despre acordarea primului ajutor in caz de criza epileptica.

3

Nu trece indiferent pe linga noi: fii solidar cu cei ce trec prin aceasta boala!Poarta violet in ziua de 26 martie si indeamna si pe altii sa faca acelas lucru!

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la numerele de telefoane :
(022)714 -799, 069137411, 060201790, 060033871
sau la adresa de e-mail : office_asccs@yahoo.com

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *