Destinații turistice celebre în acest sezon

Destinații turistice celebre în acest sezon

 

Odată cu venirea sezonului cald de primăvară-vară, tot mai mulți dintre noi, simțim nevoia unei schimbări în viața noastră, simțim nevoia de a ne regenera forțele interioare, tindem spre revitalizare, prospețime, aspirăm spre experiențe noi, vrem să modificăm decorul existenței noastre prin explorarea unor zone turistice inedite.
Așa că, în cazul în care plănuiți sau ați decis deja să plecați într-o vacanță, să vă relaxați și să vă distrați pe măsura așteptărilor voastre, vă sugerăm următoarele două destinații:

Foto 1

Madridul, capitala ce se evidențiază printr-un număr copleșitor de muzee și galerii de o valoare internațională. În topul listei figurează muzeul Prado, ce însumează cea mai mare colecție de artă spaniolă din întreaga lume. Un alt muzeu, Thyssen-Bornemisza prezintă evoluția artei occidentale, începînd cu veacul XIV și este considerată cea mai importantă colecție particulară din lume, cuprinzînd capodopere de Tițian, Van Gogh și Picasso. Primul popas al turistului se recomandă a fi la unul dintre birourile de informații din Madrid. Aici, puteți solicita și primi orice informație gratuită legată de călătorie, precum și un Card Madrid, ce vă va facilita accesul la spectacole, muzee , autobusuri turistice. Inima Madridului modern o constituie Paseo de Castellana, un bulevard impunător, mare și lung, mărginit de copaci. O plimbare pe acest faimos bulevard oferă senzația unui colț de lume paradisiac. În general, capitala Spaniei se remarcă prin contrastul superb dintre bulevardele mari, impunătoare, piețele mari și străduțele înguste, panoramă ce reflectă o experiență de neuitat. Madridul, comparativ cu alte capitale, nu este un oraș mare, fapt pentru care, atracțiile turistice sînt amplasate suficient de aproape, chiar în centru, încît să reușiți să le vizitați pe toate. Este de reținut faptul că unele muzee și magazine sînt închise între orele 14-17. Pentru a vă deplasa prin Madrid sau pentru a evita traficul aglomerat, cel mai ieftin și accesibil mijloc de transport este metroul, deși, în caz că preferați să vedeți orașul, rețeaua de autobuse este o modalitate excelentă, iar dacă dispuneți de suficiente mijloace bănești, puteți opta pentru deplasarea cu taxiul.

Foto 3

Cînd e vorba de distracție sau evenimente culturale, Madridul se află în top. Se fac eforturi mari pentru a oferi turiștilor distracții tradiționale sau moderne pe tot parcursul anului. În fiecare zi, aici au loc spectacole de divertisment sau culturale, reprezentații de balet și operă. Teatrele clasice își deschid și ele stagiunea ,oferind piese dramatice de la clasicii Epocii de Aur spaniole la piese experimentale. În Madrid, găsiți și cele mai bune trupe de flamenco, jazz, salsa, rock, dar și cele mai animate cluburi și cafenele europene, care de joi pînă duminică sunt supra-aglomerate. În Madrid există multe săli ce pun în scenă spectacole de dans clasic și modern.Dacă ați plecat în călătorie cu copiii, aceștia nu vor găsi răgaz să se plictisească. Madridul vă propune o plimbare prin modernul parc de distracții, Zoo-Aqvarium. Aici găsiți un lac cu bărcuțe și mai multe bazine de înot. Un alt parc celebru, situat în centrul orașului, Parque del Retiro oferă micilor vizitatori numere de magie, de scamatorie, care,cu siguranță, îi va bucura enorm.. Ca și în orice călătorie, înainte de reîntoarcerea pe meleagurile materne, fiecare turist vrea să ia cu sine nu doar amintirea priveliștilor minunate de acolo, ci și anumite obiecte de artizanat, antichități și cadouri pentru cei de-acasă. În cartierul Salamanca, se află cîteva magazine de antichități deosebite, unde puteți găsi cărți, plăci de faianță și bijuterii vechi.

Foto 2 Foto 4

Roma, este o destinație demnă de a fi luată în calcul. Capitala Italiei cuprinde o serie de obiective turistice de o frumusețe unică, pe care ar fi păcat să nu o explorezi. Aici, găsiți următoarele puncte de atracții precum: Colosseumul, Piazza Venezia, Phanteonul , Columna lui Traian Fîntîna lui Trevi – un spațiu legendar, încărcat de o simbolistică aparte, acolo unde orice dorință prinde contur prin aruncarea unei monede în apă. Iubitorii de muzică au posibilitatea să-și ocupe un loc în cele mai vestite săli de concerte, iar cei care optează pentru artă, au șansa să admire diverse expoziții si galerii, deasemenea turiștii pot savura spectacole în oricare din cele 20 de teatre din oraș. Iubitorii de cumpărături pot găsi în Roma o multitudine de magazine amplasate în centrul vechi, dar și centrele comerciale.

SONY DSC

În Roma, mai poți admira: Bazilica Sfîntului Petru, considerată centrul creștinismului, fiind totodată cea mai mare biserică din lume, amplasată în Centrul Vaticanului, Villa Borghese - cel mai mare parc public din Roma, care posedă în structura sa un lac, temple, fîntîni, statui și multe muzee. Cel mai cunoscut dintre ele este Muzeul și Galeria Borghese, ce cuprinde o splendidă colecție de sculpturi. Galleria Borghese se mai distinge totodată și printr-o o expoziție de picturi ce aparțin unor maeștri celebri ca Titian, Rubens si Raphael.
Ceea ce face din capital Italiei o sursă excelentă de distracție și un centru cultural atractiv sunt festivalurile și sărbătorile care se desfășoară cu regularitate în fiecare an. Iată cîteva dintre ele:

Festivalul Cireșilor este dedicat exclusiv cireșelor si are loc la inceputul lunii iunie, în Celleno, la o distanță de aproximativ 120 kilometri față de Roma. Festivalul se desfășoară pe parcursul a două zile, sîmbătă și duminică, remarcîndu-se printr-un specific local generat din tradițiile de aici. Sunt deschise standuri de cireșe și diverse produse din regiunea Romagnolo, de gustul cărora se bucură orice trecător . Se organizează variate competiții distractive, muzica de calitate și voia bună abundă din plin. Intrarea este gratuită.

Un alt festival celebru este Festa dei Noantri- o veche și tradițională sărbătoare care adună trecători pe străzile și piețile din Trastevere, unul dintre cele mai vechi cartiere din Roma. La fiecare colț de stradă se deschid standuri, de unde poți procura aproape orice: antichități, jucării și obiecte confecționate de mina locuitorilor, dulciuri etc. Dacă vei avea șansa să te afli pe-acolo, nu uita să te înfruptezi din bucatele tradiționale italienești, care sunt foarte delicioase. Festivalul se desfășoară anual, la mijlocul lunii iulie, de obicei într-o zi de sîmbătă.

Sărbătoarea Epifaniei a devenit deja o tradiție in regiunile Italiei, în mod predilect, în centrul Romei, mai exact în Piazza Navona , acolo unde se găsesc și faimoasele Fîntîni Bernini. Intrarea este liberă. Italienii își oferă reciproc cadouri în această noapte încărcată de emoție, fapt ce simbolizează generozitate și altruism. Acest eveniment se distinge prin amprenta sa religioasă și culturală, devenind pe an ce trece o festivitate mult așteptată.

Madridul sau Roma, oricare dintre ele, sunt o alegere perfectă pentru o vacanță reconfortantă și bine meritată.

Foto 6 Foto 7

Text: Mariana Miron

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *