Judocanul moldovean Eugen Matveiciuc a adus medalia de aur acasă

Judocanul moldovean Eugen Matveiciuc a adus medalia de aur acasă

 

Tânărul de numai 16 ani, a reuşit să devină campion mondial printre cadeţi în categoria de până la 81 de kilograme.

El a fost întâmpinat la Aeroportul Internaţional Chişinău de zeci de persoane, printre care rude, prieteni, colegi şi membri ai federaţiei naționale de profil. Aceştia au scandat numele proaspătului campion şi l-au asaltat pentru a face poze. 

"Sunt foarte surprins. Nu m-am aşteptat. Sunt foarte emoţionat, în primul rând. A fost foarte frumos din partea lor că au venit şi m-au întâmpinat", a declarat judocanul Eugen Matveiciuc. 

"Am lucrat mult. Acesta a fost scopul nostru, adică să luăm o medalie la Campionatele Mondiale. A ieşit că am devenit campioni", a declarat secretarul general al Federaţiei moldoveneşti de Judo, Valeriu Duminică. 

Pentru succesul obţinut la Santiago de Chile, Matveiciuc va fi remunerat de Guvern cu 20.000 de lei. Totodată, conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Judo va căuta soluţii pentru a-l premia și ea.

"Vom apela la sponsori. Cred că cu această ocazie se vor găsi persoane care doresc să-l susţină pe sportiv, deoarece în anul 2020 vor avea loc Jocurile Olimpice. Chiar dacă el este un judocan tânăr, are doar 16 ani, sunt şanse ca Matveiciuc să se califice la Olimpiada de la Tokyo", a declarat vicepreşedintele Federaţiei moldoveneşti de Judo, Corneliu Dudnic. 

Anul 2017 este unul foarte bun pentru Eugen Matveiciuc. Originar din satul Closuşna, raionul Ocniţa, tânărul judocan a mai câştigat anterior o medalie de aur şi trei de bronz în turneele din cadrul Cupei Europei, precum şi una de bronz la Campionatele Europene.

În urmă cu două săptămâni el a devenit medaliat cu bronz și la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfășurat în orașul Gyor din Ungaria.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *