Șoferii care dețin permis de conducere românesc risc să fie amendați

Șoferii care dețin permis de conducere românesc risc să fie amendați

 

Dacă eşti unul dintre moldovenii cu dublă cetăţenie şi ai permis de conducere românesc, acest proiect de lege te priveşte direct!

Rişti să rămâi cu permisul suspendat, dacă ai amenzi neachitate mai mult de 30 de zile.

Numeroase amenzi de circulație rămân neplătite și se prescriu după termenul legal de 5 ani, ca urmare a faptului că în prezent nu există sancțiuni împotriva șoferilor care au încălcat legislația, scrie automarket.ro. Tocmai de aceea, în Parlament a fost depusă o propunere legislativă care, dacă va fi adoptată, va determina practic șoferii să achite la timp amenzile pe care le primesc.

Codul Rutier ar urma să fie completat cu un nou aliniat conform căruia, permisul de conducere va fi suspendat în cazul în care șoferul nu plătește amenda în cel mult 30 de zile de la data contravenției!

„Se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere în cazul neachitării în termen de 30 de zile a amenzilor privind circulația pe drumurile publice”, se arată în articolul 103 din OUG 195/2002, care reglementează răspunderea contravențională.

Suspendarea permisului încetează după ce șoferul depune dovada de achitare a amenzii. 

Inițiatorii legii afirmă că propun această schimbare ca urmare a faptului că bugetul administrațiilor locale este văduvit de sume importante de bani. În plus, cei care își plătesc amenzile sunt discriminați, întrucât în prezent nu au niciun avantaj comparativ cu cei care nu-și plătesc amenzile.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *