Instituțiile de învățământ din Moldova au primit seturi de robotică

Instituțiile de învățământ din Moldova au primit seturi de robotică

 

Alte 36 de instituții de învățământ din Republica Moldova au primit seturi de robotică.

În prezent, Programului de studiere a roboticii „ROBOCLUB” este implementat în 112 instituții, mai mult de jumătate dintre acestea fiind din localități rurale.

Anul acesta 36 de instituții de învățământ au primit câte 3 și 10 seturi de robotică. Totodată, nouă instituții de învățământ și Centrul ARTICO, au primit și câte o imprimantă 3D.

Instituțiile au fost selectate în bază de concurs, perioada de selecție a fost iulie-august 2017. Concursul de selectare a fost precedat de o serie de 6 instruiri în domeniul predării roboticii, la care au participat 75 de profesori din 36 instituții de învățământ.

La selectarea instituțiilor s-a ținut cont de următoarele criterii: numărul de elevi care își fac studiile în instituție; participarea anterioară a profesorilor din cadrul instituției la cursurile de instruire în domeniul roboticii; angajamentul instituției de învățământ în identificarea resurselor necesare pentru desfășurarea orelor de robotică (ore opționale şi extra-curriculare) în vederea încadrării a cel puțin 6% din numărul total de elevi în activități de instruire în domeniul roboticii și disponibilitatea instituției de a identifica resurse pentru cofinanțarea dotării.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *