Asociația Presei Sportive din Moldova a desemnat cel mai bun atlet în 2017

Asociația Presei Sportive din Moldova a desemnat cel mai bun atlet în 2017

 

Asociația Presei Sportive din Moldova l-a desemnat, pe britanicul Aaron Cook ca cel mai bun performer în 2017.

”Mă voi strădui să reprezint destoinic  în continuare Republica Moldova pe arena internațională. Ratingul meu îmi permite să lupt pentru a obține un bilet olimpic de acreditare”, a declarat atletul la festivitatea de premiere. ”Aaron Cook va fi remunerat de federație cu o primă de 10 mii de euro și va primi lunar câte 500 de dolari pentru a-și îmbunătăți performanțele”, a spus vicepreședintele Federației Moldovenești de Taekwondo, Valentin Conev.

Locul doi în top i-a revenit vicecampioanei europene la lupte libere Mariana Cherdivară-Eșanu din Călărași. Urmează în clasament Vasile Belous de la Școala specializată de box din Grimăncăuți (bronz la Europenele de la Harkov), Andrei Perpelița (lupte libere, bronz la Europene), Serghei Uscov (taekwondo, premiant la Europene), Dorin Goțonoagă (judo, campion european Under-23), Svetlana Saenko (lupte libere, bronz la Campionatul European), Radu Albot (tenis, Top mondial-100), Serghei Marghiev (atletism, locul 10 la Mondiale), Daniel Cataraga (campion mondial Under-23 la lupte greco-romane, locul 5 la Mondiale).

Cel mai bun antrenor a fost declarat Constantin Cobâlean (lupte libere). Pe locul doi a fost poziționat Luic Cook (taekwondo), iar pe trei – Petru Caduc (box).

Aaron Cook (26 de ani) reprezintă Republica Moldova cu începere din 2015. El a obținut anul curent medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Muju, categoria de greutate până la 80 de kilograme, a devenit premiant al turneele Grand Prix de la Moscova și Londra.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *