A fost publicată broșura consacrată represiunilor politice din Moldova

A fost publicată broșura consacrată represiunilor politice din Moldova

 

Broșura ”Represiunile politice și deținuții politici în Moldova” a văsut lumina tiparului la Chișinău.

Publicația, tipărită în limbile engleză, moldovenească și rusă, cuprinde informații despre cele mai de rezonanță dosare politice fabricate în Moldova de către regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Ținta principală a represiunilor politice a devenit ”Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, se menționează în publicație.

”Lupta consecventă a ”Partidului Nostru” cu regimul oligarhic pentru restabilirea democrației și statului de drept în Moldova, popularitatea partidului, au transformat formațiunea într-o amenințare reală pentru clanurile mafiotice care au acaparat țara. Anume din acest motiv, de la formarea partidului, partidele gangsterilor de la guvernare au declanșat împotriva formațiunii un val de represiuni, care nu încetează și astăzi”, se spune în broșură.

”Plahotniuc scuipă pe opinia internațională. Pentru el principalul – este să mențină puterea cu orice preț. Renato Usatîi și ”Partidul Nostru” pentru el este ca un os în gât. Anume împotriva lor, în primul rând, lucrează mașinăria punitivă a lui Plahotniuc. Despre aceasta denotă lista din zeci de dosare, intentate împotriva lui Renato Usatîi și camarazilor lui”, se menționează în publicație.

Broșura conține multiple dovezi de fabricare a dosarelor penale împotriva lui Renato Usatîi, altor conducători și activiști ai ”Partidului Nostru”, primarilor și consilierilor aleși pe listele partidului, materiale despre urmărirea membrilor ”grupului Petrenco”, reprezentanților ”Platformei Demnitate și Adevăr”, activiștilor civici, avocaților, defaimatorilor ai corupției, jurnaliștilor.

Publicația va fi distribuită organziațiilor internaționale și ambasadelor străine, acreditate în Moldova. În baza materialelor, înserate în publicație, se planifică crearea unui site specializat, care va informa societatea moldovenească și internațională despre caracterul criminal al regimului lui Plahotniuc și represiunile politice declanșate de acesta.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *