Academia de Poliție a avut cei mai mulți câștigători la memorialul ”Valentin Guțu”

Academia de Poliție a avut cei mai mulți câștigători la memorialul ”Valentin Guțu”

 

Echipa Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne a avut cei mai mulți câștigători la ediția din acest an a memorialului de judo ”Valentin Guțu”.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Bogdan Tănase (62 kg), Ghenadie Prețivatâi (90 kg) și Mircea Taran (plus 100 kg). ”Ne-am pregătit în mod special pentru a evolua cu succes la acest turneu”, astfel a comentat pentru Agenție responsabilul de sport din cadrul instituției, Ion Gheorghiu.

Pe primele locuri în celelalte categorii de greutate s-au clasat: Andrei Perpelița (68 kg) și Denis Tachii (100 kg), ambii de la Departamentul Trupelor Speciale de Carabinieri, Nicolae Balmuș (73 kg, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport) și Ghenadie Panuș (81 kg, Brigada de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”).

Memorialul ”Valentin Guțu” se desfășoară cu începere din 1998 o dată la doi ani.

Valentin Guțu s-a născut pe 14 septembrie la Horodiște (Dondușeni). A fost campion al Uniunii Sovietice la sambo (1967, Minsk), categoria supergrea, premiant al campionatelor URSS la sambo în 1970, 1973, vicecampion al Spartachiadei popoarelor Uniunii Sovietice (1971), vicecampion european la judo (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. A fost șef al catedrei Pregătire Fizico-Militară și de Luptă la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, colonel. Este cavaler al ordinului ”Ștefan cel Mare”. S-a stins din viață în urmă cu 19 ani.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *