Ambuteiaje din cauza crengilor rupte în capitală

Ambuteiaje din cauza crengilor rupte în capitală

 

Mii de persoane, inclusiv angajați ai serviciilor municipale, polițiști, carabinieri, ostași și peste 200 de specialiști în curățarea arborilor lucrează astăzi la evacuarea crengilor rupte și a copacilor doborâți după ninsoarea căzută săptămâna trecută în Chișinău.

Lucrările au început la 5.00 dimineața, iar pe mai multe străzi din capitală s-au format ambuteiaje.

Autoritățile municipale le solicită locuitorilor municipiului Chişinău să renunţe astăzi la transportul privat şi să folosească transportul public, pentru a evita formarea ambuteiajelor şi a facilita intervenţiile serviciilor pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.

Mobilizarea a fost anunțată ieri de premierul Pavel Filip care a admis că aceste lucrări de curățare a Chișinăului ar putea dura și mâine sau chiar sâmbătă și duminică.

Cum se va lucra astăzi în Chişinău:

— ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” acţionează la evacuarea copacilor doborâţi şi a crengilor rupte, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe, cu 450 de muncitori. Întreprinderea a contractat suplimentar mai multe unităţi de transport de la agenţii economici, iar pe parcursul zilei la lucrări vor fi antrenate şi echipe specializate din cadrul Agenţiei „Moldsilva”.

— Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare intervine cu 50 de persoane şi se lucrează pe străzile Mitropoli Dosoftei, Lev Tolstoi şi 31 august 1989.

— ÎM „Exdrupo” intervine la salubrizarea mecanizată a străzilor centrale şi secundare, cu 40 de unităţi de tehnică. De asemenea, întreprinderea a demarat lucrările de plombare a străzilor.

— Pretura sectorului Buiucani – în sector s-au mobilizat peste 400 de persoane şi se intervine cu 18 unităţi de tehnică.

— Pretura sectorului Râşcani – în sector lucrează peste 500 de persoane. Se intervine pe străzile Tudor Vladimirescu, Florilor, Miron Costin, Nicolae Dimo, Kiev, Moscova, Studenţilor.

— Pretura sectorului Centru – în sector au intervenit peste 350 de persoane şi acţionează pe străzile Vlaicu Pârcălab, perimetrul Ştefan cel Mare şi Sfânt — Columna, Mitropolit Varlaam, Columna, Vasile Alecsandri, Hânceşti, V. Dokuceaev, Academiei, Drumul Viilor, Nucarilor, Cheltuială, Universităţii, Constantin Negruzzi, Dimitrie Cantemir, Nicolae Testemiţeanu, Constantin Vârnav, Malina Mică, Tudor Strişcă.

— Pretura sectorului Botanica – în sector s-au mobilizat peste 400 de persoane şi se lucrează pe străzile Dacia, Trandafirilor, Teilor, Hristo Botev, Munceşti, Decebal, Cuza Vodă, dar şi în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă.

— Pretura sectorului Ciocana – în sector acţionează peste 250 de persoane, se lucrează în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *