Angajații SIS și unii polițiști vor avea salarii mai mari

Angajații SIS și unii polițiști vor avea salarii mai mari

 

Angajații Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Ministerului Afacerilor Interne, vor avea salarii mai mari cu 50 la sută.

Prevederea este inclusă într-un proiect elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și supus consultărilor publice.

Modificarea a fost propusă pentru această categorie de angajați ai SIS și MAI, deoarece aceștia au dreptul la un supliment salarial pentru risc sporit, în condițiile stabilite de Guvern. Până în prezent, nu a fost aprobat niciun act normativ pentru a pune în aplicare normele legale, prevăzute în Legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, prin care să fie acordate sporurile salariale.

Prin urmare, angajaţilor subdiviziunii specializate în combaterea crimei organizate a Inspectoratului General al Poliţiei al MAI şi colaboratorilor SIS, care activează la prevenirea şi combaterea crimei organizate li se va stabili un supliment salarial lunar în mărime de 50% din salariul de funcţie, pentru perioada efectiv lucrată.

În urma calculelor făcute, pentru acordarea sporilor angajaților MAI vor fi necesare 51,7 milioane de lei lunar sau peste 620 de milioane pe an. Pentru angajații SIS-ului va fi necesară suma de 96 de mii de lei anual.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *