Anul viitor, elevii din Moldova nu vor merge la 1 septembrie la școală

Anul viitor, elevii din Moldova nu vor merge la 1 septembrie la școală

Cabinetul de Miniștri are pe ordinea de zi a ședinței din 1 decembrie un proiect de hotărâre cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017.

În 2017, elevii din Moldova nu vor începe anul de studii la 1 septembrie. Guvernul va anunța această zi drept zi liberă. Cabinetul de Miniștri are pe ordinea de zi a ședinței din 1 decembrie un proiect de hotărâre cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017.

Astfel, potrivit documentului elaborat de Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei, zilele de 8 mai, 2 iunie și 1 septembrie vor fi declarate anul viitor drept zile libere.

Data de 8 mai este într-o zi de marți și precedă ziua de 9 mai – zi liberă în Moldova, când este marcată Victoria asupra fascismului și Ziua Europei. Data de 2 iunie este într-o zi de vineri și urmează după 1 iunie – Ziua copiilor – zi liberă în Moldova. 1 septembrie coincide cu ziua de vineri, astfel anul școlar va începe în 2017 la data de 3 septembrie. Conform aceleiași decizii, zilele respective vor fi recuperate pe 13 mai, 10 iunie, 9 septembrie. Nu sunt obligați să lucreze în zilele de recuperare, salariații care nu se aflau în raporturi de muncă în zilele declarate libere, a căror contracte de muncă erau suspendate, precum și cei care se aflau în concediu medical, de maternitate, de îngrijire a copilului și concediul anual.

sputnik.md

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *