Cele mai tari declaraţii ale lui Vladimir Putin, după întrevederea cu Igor Dodon

Cele mai tari declaraţii ale lui Vladimir Putin, după întrevederea cu Igor Dodon

Președintele Vladimir Putin și-a exprimat speranța că vizita la Moscova a președintelui Igor Dodon va impulsiona relațiile moldo-ruse „pe toate direcțiile”.

Potrivit agențiilor de presă ruse, liderul de la Kremlin a numit Moldova drept „un partener important pentru Rusia în regiune”.

Potrivit Europa Liberă, Putin a constatat că „relațiile dintre Rusia și R.Moldova nu au fost dintre cele mai bune în ultimii ani”. „Sper foarte mult ca prima vizită pe care o faceți în Rusia și peste hotare în calitate de președinte să devină un impuls favorabil pentru dezvoltarea relațiilor noastre interstatale pe toate direcțiile”, a declarat Vladimir Putin, care l-a felicitat, încă o dată, pe Igor Dodon, cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte al Republicii Moldova.

La rândul său, Igor Dodon și-a exprimat speranța ca relațiile moldo-ruse să-și recapete caracterul lor strategic. În ultimii ani, Rusia a impus taxe și embargo-uri pentru majoritatea exporturilor moldovenești, în timp ce Chișinăul s-a apropiat de Uniunea Europeană. Chișinăul spune că embargourile rusești sunt motivate politic, în timp ce Moscova susține că în felul acesta s-ar proteja de reexporturile europene prin R.Moldova.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *