Cetățenii se împotrivesc parcărilor cu plată în curțile de bloc

Cetățenii se împotrivesc parcărilor cu plată în curțile de bloc

 

Parcările cu plată – un subiect foarte discutat în ultimul timp, trezește interes nu numai în rîndul autorităților, dar și a locuitorilor și vizitatorilor orașului.

Într-un sondaj efectuat de către portalul NOI.md, mai multe persoane s-au arătat a fi pentru amenajarea acestor parcări cu plată. Potrivit respondenților, aceste parcări ar putea fluidiza cît de cît traficul din oraș și ar disciplina șoferii.

Locuitorii capitalei afirmă că odată cu apariția acestor parcări, orașul ar deveni mai îngrijit, mai liber și nu se vor mai crea atîtea ambuteiaje pe principalele străzi. Mai mult, unul din participanții la sondaj a declarat că numărul de automobile în Chișinău este mult prea mare, iar locurile de parcare existente în prezent sînt mult prea puține, iar străzile prea înguste.

În ceea ce privește amenajarea parcărilor cu plată în curțile de bloc, aici oamenii sînt puțini sceptici. Unii dintre ei susțin că această ideea va rămîne la nivel de discuție doar, alții refuză categoric să accepte acest lucru, există însă persoane care salută ideea. Cei care se împotrivesc parcărilor cu plată în curțile de bloc afirmă că fiecare familie are nevoie de automobil pentru nevoile personale, iar pentru staționarea lîngă casă nu e nevoie de taxe.

Categoria de persoane care și-ar dori implementarea taxelor și în curțile de bloc, argumentează acest fapt că deseori mașinile sînt parcate peste tot, iar cînd este nevoie de ajutorul unei Ambulanțe, a pompierilor sau polițiștilor aceștia nu pot ajunge la locul destinației.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *