Concert de muzică clasică la Cetatea Tighina

Concert de muzică clasică la Cetatea Tighina

 

Turneul La, La Play al Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei a ajuns duminică, 23 iulie, la Cetatea Tighina.

Fani ai muzicii clasice din dreapta și stânga râului Nistru, dar și turiști străini au putut audia muzica clasică interpretată de artiști de pe ambele maluri.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al PNUD.

Șeful Departamentului cooperare al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Aneil Singh, și-a manifestat încrederea că evenimentul va fi un început pentru noi colaborări între cele două maluri. „Uniunea Europeană sprijină și va continua să sprijine inițiativele de apropiere între cele două maluri ale Nistrului într-un spirit de încredere și cooperare”, a spus Aneil Singh.

Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă a ONU, reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova, este de părere că acest eveniment reprezintă mai mult decât un concert, fiind un „pod cultural”. „Mă bucură mult că muzicienii au apelat la sprijinul Programului european de consolidare a încrederii pentru a realiza acest eveniment. Anume acesta este rolul parteneriatului nostru strategic cu Uniunea Europeană – implicăm locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru în proiecte comune, astfel încât ei să își îmbunătățească calitatea vieții”, a afirmat Dafina Gercheva.

Programul finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților autorităților locale, mediului de afaceri și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirii infrastructurii sociale.
Картинки по запросу Turneul La, La Play

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *