Condiţiile pentru importurile de păsări în Moldova vor fi modificate

Condiţiile pentru importurile de păsări în Moldova vor fi modificate

 

În legătură cu gripa aviară, guvernul a aprobat în şedinţa de joi Norma sanitar-veterinară în acest sens.

Potrivit ministrului Agriculturi, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, introducerea normei speciale este necesară pentru prevenirea introducerii pe teritoriul ţării a bolilor infecţioase, în special a gripei aviare.

Potrivit hotărârii de guvern, păsările importate trebuie să fie crescute în captivitate; să fi fost supuse testului de laborator pentru detectarea virusului gripei aviare şi pentru virusul bolii Newcastle, între 7 şi 14 zile înainte de expediere, iar rezultatele să fi fost negative; să nu fi fost vaccinate împotriva gripei aviare; să fie însoţite de un certificat sanitar-veterinar eliberat de autoritatea competentă a ţării exportatoare.

Totodată, fiecare pasăre trebuie să fie identificate cu un număr de identificare individual cu ajutorul unui inel montat pe picior fără sudură, cu semn distinctiv sau cu un microcip care să conţină cel puţin codul ISO al ţării exportatoare. Păsările trebuie să fie transportate în containere identificate individual cu un număr de identificare la exterior, care trebuie să corespundă numărului de identificare din certificatul sanitar-veterinar. Documentul mai conţine cerinţe faţă de vehiculele de transportare a păsărilor.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *