Francezii au grijă de spitalele din Ungheni, dar şi din ţară

Francezii au grijă de spitalele din Ungheni, dar şi din ţară

Poporul francez, prin intermediul AO „Degeţel” din Ungheni, a cărui preşedinte este Philippe Chaudier, de mult a trecut hotarele raionului. 

Pe lângă donaţiile făcute instituţiilor medicale locale, inclusiv reabilitarea unora dintre acestea, membrii asociaţiei se implică pentru a oferi suportul necesar şi altor spitale.

Bunăoară, recent, la Spitalul de Urgenţă din Chişinău a ajuns un camion din Franţa, încărcat cu paturi medicale, scaune cu rotile, consumabile, mobilă, colectate de membrii Pharmacie Umanitaire Internationale. „Aceste obiecte medicale nu s-au depozitat undeva, dar imediat s-a dispus să fie împărţite secţiilor din instituţie”, a ţinut să menţioneze Philippe Chaudier. Din spusele celor care au fost internaţi în acest spital, instituţia stătea prost la capitolul dotare cu mobilier.

De notat, în afară de acest lot cu ajutor umanitar, pe parcursul anului ce a luat sfârşit, la Chişinău au ajuns şi altele, în total patru camioane. Se planifică şi în martie 2017 să mai fie transmis alt lot de ajutor, la fel, pentru Spitalul de Urgenţă.

Întrebată de ce anume au ales această instituţie, Raisa Chaudier, soţia lui Philippe, membră a asociaţiei, a explicat: „Pentru noi nu contează culoarea politică, dar oamenii. S-au adresat, am văzut că au nevoie, am ajutat. Asociaţia noastră promovează solidaritatea, prietenia între poporul francez şi cel moldovenesc”.
Cert e că nici raionul Ungheni nu este dat uitării. 

Cel puţin pentru anul 2017 este planificat să fie reabilitat Centrul de Sănătate Cetireni, la fel, cu ajutorul poporului francez. Costul total al proiectului este de 600 de mii de lei, bani oferiţi de partenerii francezi. De data aceasta sunt aşteptaţi la şantier tinerii de la Fundaţia „Auteuil”, iar lucrările ar trebui să demareze în primăvară.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *