Guvernul a propus o nouă lege cu privire la produsele alimemtare

Guvernul a propus o nouă lege cu privire la produsele alimemtare

 

Agenții economici vor fi obligați să fixeze pe etichetele produselor alimentare 243 de mențiuni de sănătate care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire.  

Mențiunile se referă la vitamine, acizi organici, glucide, săruri, acizi grași, biotine, microelemente, enzime etc. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și este propus pentru consultări publice.

Autorii inițiativei menționează că se urmărește sporirea gradului de acces la informații și protecție a sănătății populației, precum și unificarea condițiilor pieței interne cu piața europeană.

Având acces la aceste informații, consumatorii vor putea alege produsele alimentare plasate pe piața, inclusiv pe cele importate, în conformitate cu cerințele stabilite cu referire la siguranța produselor. Pe termen lung de implementare, se va contribui la sporirea culturii individuale cu schimbarea calitativă a alimentației consumatorilor, astfel contribuind la menținerea sau fortificarea sănătății populației.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *