Igor Dodon propune un referendum cu privire la denumirea limbii de stat

Igor Dodon propune un referendum cu privire la denumirea limbii de stat

 

După ce Curtea Constituțională a avizat astăzi pozitiv proiectul de modificare a sintagmei „limba moldovenească” președintele a venit cu propunerea de a organiza un referendum.

Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook o declarație, în limba rusă, difuzată pe site-ul oficial al Președinției de la Chișinău, însoțită de un scurt comentariu în limba pe care șeful statului insistă să o numească „moldovenească”.

În declarația sa, Igor Dodon reia amenințările la adresa judecătorilor Curții Constituționale, pe care îi avertizează că, odată cu „schimbarea puterii după alegerile parlamentare”, acțiunile lor vor fi supuse unei atente analize juridice, în contextul unor abuzuri ce ar fi fost admise „împotriva intereselor statului suveran moldovenesc”.

Amintim că, recent, el a declarat că va bloca modificarea Constituției în această privință și nu va promulga modificarea denumirii limbii, chiar dacă va fi votată de Parlament.

Deocamdată nu este clară situația în interiorul formațiunii de guvernare – Partidul Democrat. Câțiva deputați ai acestuia au semnat proiectul de modificare a Constituției, în timp ce unii colegi de-ai lor optează pentru menținerea limbii moldovenești în Constituție.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *