Înscrierea elevilor în clasa I ar putea fi efectuată online

Înscrierea elevilor în clasa I ar putea fi efectuată online

 

Pentru că au fost raportate cazuri în care părinților li se cere câte 200 de euro pentru înscrierea copiilor în clasa I.

Primarul interimat Ruslan Codreanu a solicitat Direcției generale educație, tineret și sport să creeze un sistem de înregistrare on-line a copiilor în clasa I, după modelul „e-gradinita".

„Eu cred că rezultatele care sunt astăzi pe înscrierea transparentă în grădinițele din Chişinău ne arată nouă că trebuie să mergem mai departe și să venim cu „e-școala”. Vreau ca înscrierea în clasa I-a să fie exact ca la grădinițe. Să fie transparent, pentru ca fiecare părinte să vadă școala, rândul, numărul copiilor și să nu alerge ca veverița pe la toți directorii”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Primarul interimat a mai menționat că îi sunt raportate cazuri în care părinților le sunt ceruți bani pentru înscrierea la școală: „Noi suntem obligați să oferim educație și să luptăm cu fenomenul corupției în instituțiile de învățământ din capitală. Este important ca părinții să știe că aceste taxe sunt percepute ilegal”.

Menționăm că înscrierea copiilor la grădinițele din Chișinău se face prin intermediul platformei online egradinita.md. De la începutul anului, pe platformă au fost înregistrate peste 6000 de cereri de înregistrare a copiilor la instituțiile preșcolare din capitală, iar prin intermediul platformei înscrierea la grădiniță în mediu durează 11 minute.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *