La Chişinău a fost marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

La Chişinău a fost marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

 

În legătură cu acest eveniment, la Chişinău a fost desfăşurată campania de informare "Invizibili printre noi", lansată în Moldova la 28 martie.

Evenimentul este organizat de Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Misiunea OIM în Moldova și Comisia municipală pentru combaterea traficului de ființe umane Chișinău. 

Scopul campaniei este de a sensibiliza şi a informa societatea despre riscurile şi consecinţele fenomenului traficului de persoane, cu accent pe anumite grupuri de risc, între care copii ai străzii, rămași fără îngrijirea părintească, orfani, tineri absolvenți ai instituțiilor rezidențiale, victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice.

Mesajele sunt transmise prin intermediul a zece figurine umane pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor, cetățeni ai Republicii Moldova. Acestea vor fi plasate, în perioada 18-25 octombrie, în centrul municipiului Chişinău. 

Istoriile scrise în limbile română, rusă, găgăuză, ucraineană și romani simbolizează soarta miilor de victime ale traficului de fiinţe umane (TFU), care de multe ori rămân nevăzute.

De asemenea, a fost desfășurat un atelier de lucru, în cadrul căruia au fost discutate subiecte ce țin de asigurarea funcționalității mecanismului interinstituțional de asistență, protecția victimelor TFU și prevenirea cazurilor de TFU în municipiul Chișinău.

La eveniment au participat specialişti din administraţia publică centrală şi locală, reprezentanţi ai administraţiei municipiului Chişinău, ai partenerilor de dezvoltare, ai misiunilor diplomatice şi ai societăţii civile.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *