La Chişinău se va desfășura festivalul filmelor germane

La Chişinău se va desfășura festivalul filmelor germane

 

Cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor Filmului German la Chişinău, care se vor desfăşura până la 25 noiembrie, va începe astăzi la Cinematograful „Odeon”.

Potrivit organizatorilor, în program sunt incluse filme pentru toate vârstele, producții germane recente cu subtitrări în limbile română și rusă. Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

Proiecţiile vor începe astăzi la ora 16.00 cu filmul artistic „Jack” de Edward Berger, în limba germană cu subtitrare în română. Este un film despre dezvoltarea unui băiat, care a învățat de mic să-și asume responsabilitatea. Spre final, el ne surprinde cu o decizie care dezarmează prin curajul ei.

Tot azi, la 18.30, va fi proiectat filmul „24 de săptămâni” de Anne Zohra Berrached, dramă în limba germană cu subtitrare în română. Pelicula prezintă o dramă extrem de profundă despre o mamă însărcinată, care se confruntă cu decizia ce pare fără de soluție de a da naștere unui copil cu handicap sau nu. Potrivit organizatorilor, este un film curajos și cu o narațiune consecventă, care te face să reflectezi o lungă perioadă de timp.

Mâine, la 16.00, la Cinematograful „Odeon” va rula filmul pentru copii „La nivelul ochilor” de Evi Goldbrunner şi Joachim Dollhopf, iar la 18.00 — filmul documentar „Friedland” de Frauke Sandig. Ambele pelicule sunt subtitrate în limba rusă.

Sâmbătă, la ora 16:00 spectatorii vor putea urmări filmul „Copiii lunii” de Manuel Stacke, și la 18.00 — filmul „Un cadou de la zei” de Oliver Haffner, comedie în limba germană cu subtitrare în română.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German „Akzente” și susținut de Institutul Goethe din România.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *