La Dublin va fi inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova

La Dublin va fi inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova

 

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene,

Anatol Vangheli, întreprinde, în perioada 1-4 mai curent, o vizită de lucru la Dublin, Irlanda, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Niall Burgess, secretar general al ministerului irlandez al Afacerilor Externe şi Comerţului, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat perspectivele relațiilor dintre Republica Moldova şi Irlanda prin prisma aprofundării dialogului politic şi a susţinerii integrării europene a țării noastre, cu accent asupra impulsionării relațiilor comercial-economice şi consolidării cadrului juridic bilateral. De asemenea, au fost abordate aspectele organizării, funcţionarii, managementului şi gestionării sistemice a ministerelor de Externe.

Anatol Vangheli a evocat dinamica relaţiilor bilaterale şi a mulţumit pentru suportul oferit de către Irlanda în implementarea reformelor în Republica Moldova, în domeniul integrării europene şi realizării diferitor proiecte pentru dezvoltarea ţării în diverse domenii de interes naţional.

Niall Burgess a reconfirmat suportul Irlandei pentru parcursul european al ţării noastre şi a exprimat interes pentru dezvoltarea relaţiilor ascendente bilaterale. Interlocutorul a apreciat activizarea dialogului politic moldo-irlandez, remarcînd inclusiv recenta vizita în Irlanda a Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, din luna februarie.

Agenda vizitei secretarului general Vangheli include, de asemenea, inaugurarea oficială a Consulatului onorific al Republicii Moldova la Dublin, discuţii cu consulul onorific Gerald Kean şi o întîlnire cu diaspora moldovenească.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *