Maestrul Nicolae Botgros, distins cu Medalie de aur

Maestrul Nicolae Botgros, distins cu Medalie de aur

 

Nicolae Botgros a fost distins cu Medalia de aur a Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.

Aceasta, pentru creativitate, pentru succese remarcabile şi contribuţia personală, dar şi a orchestrei ce o conduce la propagarea adevăratelor valori naţionale. Medalia a fost înmânată în cadrul ceremoniei festive organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la creareaAgenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Maestrul și-a exprimat recunoștința pentru aprecierea muncii lui de o viață, făcută la nivel înalt prin intermediul OMPI și AGEPI. „Mulțumesc în primul rând spectatorilor care m-au susținut peste 40 de ani, autorităților. Să trăiască toți cei care iubesc muzica populară, pentru că ea aduce pe pământ numai unire și fapte bune”, a declarat Nicolae Botgros. Conducătorul artistic şi prim dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, este a zecea personalitate din Republica Moldova distinsă cu Medalia de aur a OMPI.

Medalia de aur pentru creativitate a fost acordată anterior scriitorilor Ion Druță, Dumitru Matcovschi, Spiridon Vangheli, poetului Grigore Vieru, compozitorului Eugen Doga, cântăreței de operă Maria Bieșu, coregrafului-şef al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare „JOC”, Vladimir Curbet, actorului Mihai Volontir și regizorului Igor Cobileanschi.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *