Mai mulţi ambasadori acreditaţi în R. Moldova au fost la cules struguri

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în R. Moldova au fost la cules struguri

 

Duminică, 1 octombrie, mai mulţi ambasadori acreditaţi în R. Moldova au participat la cules de struguri în UTA Gagauz-Yeri. 

În acest an, ambasadorii au fost la cules în podgoriile din satul Congazcic, unde au fost întâlniţi cu muzică populară şi gustări specifice pentru regiunea de sud a ţării. Mulţi diplomaţi au venit cu membrii familiei, copii, care au ajutat cu plăcere la principalele lucrări de toamnă ale moldovenilor.

Cel mai bine s-a isprăvit cu misiunea ambasadorul Turciei în R. Moldova, Hulusi Kılıç, care a finalizat primul lucrul.

„Viţa-de-vie este cultivată în multe regiuni ale Turciei, în una dintre care am crescut şi eu. Astăzi sunt fericit să văd cum este această tradiţie la găgăuzi”, a menţionat diplomatul turc, citat de gagauzinfo.md.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, s-a aflat pentru prima dată în autonomia găgăuză, iar struguri n-a strâns niciodată.

„Sunt nişte ocupaţii foarte captivante, nişte tradiţii uimitoare. UTA Gagauz-Yeri este o regiune deosebit de frumoasă, sper să vin încoace cât mai des”, a subliniat Peter Michalko.

După ce au cules struguri, ambasadorii au participat şi la alte lucrări vitivinicole, au degustat vin nou şi au asistat la un scurt curs de limbă găgăuză.

„Viticultura şi vinificaţia sunt principalele preocupări tradiţionale ale găgăuzilor. Ne-am dorit ca înalţii oaspeţi să se convingă de ospitalitatea şi bunăvoinţa poporului nostru”, a relevat başcanul Irina Vlah.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *