Maiei Sandu i s-a propus să fie consilier al preşedintelui

Maiei Sandu i s-a propus să fie consilier al preşedintelui

Mai mulţi cetăţeni ai Moldovei care locuiesc peste hotare propun acest lucru.

Ei vor ca liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, să fie numită în funcţia de consilier al preşedintelui în domeniul relaţiilor cu diaspora.

Doritorii pot semna o petiţie în acest sens, care a apărut marţi pe reţelele de socializare.

Autorii iniţiativei consideră că Maia Sandu este cel mai potrivit candidat pentru această funcţie, deoarece apără drepturile concetăţenilor din străinătate şi îi va ajuta să revină în ţară.

"La alegerile prezidenţiale din 2016 diaspora a arătat că doar uniţi noi vom putea deveni o ţară puternică, de care să se teamă oligarhii", se spune într-o adresare, ai cărei autori nu sunt convinşi că Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, poate reprezenta interesele cetăţenilor RM.

Ieri la ora 15.00, petiţia era semnată de 15 persoane, printre care locuitori din SUA, Marea Britanie, Italia şi Moldova.

"Avem nevoie de politicieni care să ne asigure drepturile civile, chiar dacă locuim la mare distanţă de Moldova", a scris Emma Poalelungi din Italia.

"Maia trebuie să scape pe Năstase (liderul Platformei DA - "I.") şi să demonstreze oamenilor că poate lupta cu Dodon direct, dar nu doar în campanie electorală", consideră un alt semnatar

Reamintim, că în turul doi al alegerilor prezidenţiale, din cei 138 mii de cetăţeni ai Moldovei care au votat peste hotare, 119 mii au votat-o pe Maia Sandu. Din cauza mobilizării înalte a diasporei, la mai multe secţii de votare din Marea Britanie, Italia, Franţa, Rusia nu au ajuns buletine de vot pentru toţi alegătorii. Din acest motiv, reprezentanţii diasporei au depus la CEC este 3,9 mii de plângeri.

Igor Dodon a spus că neapărat va avea un consilier pentru relaţiile cu diaspora şi a propus să fie înaintate candidaturi pentru această funcţie.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *