Moldova şi Ucraina vor facilita activitatea agenţilor economici

Moldova şi Ucraina vor facilita activitatea agenţilor economici

 

Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei vor facilita călătoriile reciproce ditre agenții economici care prestează servicii de transport a persoanelor și mărfurilor.

 Astfel, categoriile de persoane care conform specificului activităţilor lor traversează frecvent hotarele ambelor state, depășind termenul de 90 zile de aflare pe teritoriul altui stat într-o perioadă de 180 zile vor putea circula mai liber.

Este vorba de conducătorii mijloacelor de transport auto, personalul navigant inclus în rolul de echipaj al navelor maritime şi fluviale, personalul garniturilor de trenuri ale statelor-părţi, care la momentul traversării frontierei de stat se află în misiune de serviciu şi efectuează transporturile internaţionale de persoane şi mărfuri.

În acest sens, Executivul de la Chişinău a decis în cadrul şedinţei de miercuri, iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Protocolului privind completarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei cu privire călătoriile fără vize ale cetăţenilor, din 18 mai 2001.

Protocolul urmează să intre în vigoare la data primirii ultimei notificări în scris, prin canale diplomatice, privind îndeplinirea de către părţi a procedurilor interne necesare intrării lui în vigoare.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *