Moldova va primi 100 de milioane de euro din partea UE

Moldova va primi 100 de milioane de euro din partea UE

 

Ultima oră ! La Bruxelles s-a votat, cu o largă majoritate, acordarea a 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Comisia de Comerţ Internaţional (INTA) din cadrul Parlamentului European a aprobat joi, 4 mai, cu o largă majoritate, propunerea raportorului pe acest dosar, europarlamentarul român Sorin Moisă, de a susţine acordarea unei asistenţe macro-financiare în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, transmite adevarul.md. 

După ce plenul Parlamentului European şi Consiliul vor adopta decizia finală în acest sens, banii urmează să fie acordaţi în 3 tranşe, în 2017 şi 2018. Plata fiecărei tranşe va fi condiţionată de îndeplinirea de către Republica Moldova a unui riguros program de reforme ce vizează, printre altele, lupta împotriva corupţiei, independenţa justiţiei, o mai bună guvernare, inclusiv în domeniul financiar şi bancar, precum şi aplicarea Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

„Republica Moldova are nevoie de asistenţă macro-financiară şi mă bucur că Uniunea Europeană este în măsură să răspundă favorabil solicitării autorităţilor moldovene în acest sens. Uniunea Europeană este şi rămâne un partener vital al Republicii Moldova şi un sprijin constant pentru realizarea reformelor necesare unei mai bune funcţionări a statului de drept şi democraţiei. 

Comisia de Comerţ Internaţional lansează astăzi un puternic mesaj de solidaritate cu cetăţenii unei ţări incluse în politica europeană de vecinătate care se confruntă cu multiple provocări, atrăgând în acelaşi timp atenţia asupra faptului că un program de reforme structurale profunde este necesar nu numai pentru a întări economia, ci pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai de zi cu zi ale cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Sorin Moisă după vot, citat de adevarul.md.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *