Numărul accidentelor rutiere crește

Numărul accidentelor rutiere crește

În primele șase luni ale anului curent s-a atestat o creștere a numărului de accidente rutiere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

În perioada de referință au fost înregistrate 1103 accidente rutiere (cu 2% mai multe), în care circa 100 de persoane au decedat, iar peste 1300 au suferit traumatisme.

În mun. Chişinău s-au înregistrat 586 de accidente, soldate cu decesul a 26 persoane şi traumatizarea altor 700. Totodată, din numărul total de accidente înregistrate, 90 la sută s-au produs din vina conducătorilor auto, ponderea respectivă fiind în descreștere comparativ cu perioada analogică a anului precedent.

Din numărul respectiv, 285 au fost calificate accidente grave, în creștere cu 17,28% față de anul trecut. O creștere se a accidentul grave se atestă în raioanele Anenii-Noi, Dubăsari și Florești.

Efectuînd o analiză a accidentelor rutiere, principalele cauze sînt: neacordarea priorităţii pietonilor, neacordarea priorităţii altor vehicule, viteză neajustată vizibilității, traversarea neregulamentară de către pietoni, nerespectarea distanţei dintre vehicule, conducere imprudentă, șofatul în stare de ebrietate. Statisticile mai arată că în urmare măsurilor întreprinse, s-a diminuat cu 36% numărul accidentelor rutiere comise de către conducătorii auto aflați în stare de ebrietate.

La compartimentul accidentelor rutiere cu implicarea copiilor, din numărul total de accidente înregistrate pe ţară, 160 s-au produs cu implicarea minorilor, soldate cu decesul a 4 copii şi traumatizare altor 156.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *