Numărul infecțiilor virale a scăzut semnificativ

Numărul infecțiilor virale a scăzut semnificativ

În ultima săptămînă a scăzut semnificativ numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă sezonieră. 

Comparativ cu începutul lunii, acum s-au înregistrat cu aproximativ 1000 de cazuri de îmbolnăvire mai puține, informează NOI.md.

Potrivit șefului Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, în săptămîna 9-15 ianuarie au fost înregistrate 3079 de cazuri de îmbolnăvire cu infecții ale căilor respiratorii, dintre care 43 de cazuri de gripă – 18 maturi și 25 de copii. În perioada 22-27 ianuarie numărul cazurilor de infecții a scăzut pînă la 2328, dintre care 22 de cazuri au fost de gripă – 9 maturi și 13 copii.

„Posibil că la scăderea numărului de îmbolnăviri au dus concediile, vacanța copiilor, astfel infecția a fost localizată. În cazul în care în comunitate a fost depistat un caz de infecție virotică, bolnavul trebuie localizat, ca să nu să se extindă infecția în cauză. La localizarea infecției virotice a contribuit și vaccinarea. În municipiul Chișinău au fost circa 34 de mii de doze de vaccinuri”, a declarat Moldovanu.

Sursa citată a menționat că ar putea exista încă o perioadă de îmbolnăviri a căilor respiratorii și de gripă în perioada februarie-martie.a

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *