O delegație din Cehia întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova

O delegație din Cehia întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova

 

În perioada 11 -14 octombrie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI este gazda delegației cehe.

Delegația este reprezentată de directorul general al Departamentului de pompieri și salvatori al Republicii Cehe general –maior Drahoslav Ryba.  În cadrul vizitei reprezentanții cehi au avut o întrevedere cu șeful IGSU, general –maior Mihail Harabagiu unde s-a discutat despere parteneriatul de succes în domeniul prevenirii și lichidării situațiilor excepționale între cele două state, dar și despre colaborarea ulterioară între cele două instituții.

Experții străini au întreprins o vizită la Dispeceratul Integrat al Situațiilor Excepționale, unde ofițerii IGSU din Republica Moldova le-au vorbit despre activitatea întreprinsă și modalitatea de recepționare a apelurilor de urgență. Mai mult, colegii din Cehia s-au arătat interesați de tehnologiile folosite în gestionarea  situațiilor excepționale.

După discuțiile purtate la dispecerat, delegația  s-a îndreptat în mun. Bălți unde urmează să se desfășoare ceremonia de donație a echipamentului de intervenție pentru pompierii moldoveni. Activitate posibilă grație proiectului comun de îmbunătățire a capacităților operaționale de intervenție.

Evenimentul urmează să înceapă la ora 14.30 min. la Detașamentul Căutare Salvare nr.2 unde va participa și Excelența sa ambasadorul Cehiei în Republica Moldova Zdenek Krejci.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *