Pe mai multe trasee ale țării au instalat mai multe indicatoare rutiere

Pe mai multe trasee ale țării au instalat mai multe indicatoare rutiere

 

11 indicatoare rutiere de orientare spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî au fost instalate pe drumurile publice.

Necesitatea instalării acestora a parvenit în urma analizei situației din PTF Criva-Mamaliga, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sunt PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani, care nu semnalează un flux majorat.

Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, dar și că mulți dintre călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.

Astfel, Poliția de Frontieră a venit cu propunerea către Ministerul Economiei și Infrastructurii, de a elabora și instala mai multe indicatoare rutiere care vor facilita deplasarea călătorilor spre PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani.

Noile Indicatoare sunt instalate pe următoarele drumuri publice ale R. Moldova:

– M5, frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina – cinci indicatoare;
– R11, frontiera cu Ucraina-Briceni-Ocnița-Otaci-R8 – un indicator;
– G1, R11-Briceni-Cotiujeni-Larga-frontiera cu Ucraina – trei indicatoare;
– G2, M5-Hlina-Cotelea-Larga-G1 – două indicatoare.

Marcajele rutiere se află la distanțe de 17 km, 5 km, 4 km de punctele de trecere a frontierei, fiind montate în intersecțiile care prezintă dificultate în orietare pentru călători.

De menționat că activitatea dată se înscrie în șirul de măsuri întreprinse de Poliția de Frontieră, de cumun cu alte instituții de resort, menite să fluidizeze traficul transfrontalier, să evitare aglomerările și să micșoreze timpii de așteptare în punctele de trecere.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *