Printre victime ale atentatului din Istanbul este și un cetățean al Republicii Moldova

Printre victime ale atentatului din Istanbul este și un cetățean al Republicii Moldova

Printre victimele atentatului terorist de la Istanbul, produs în noaptea de 31 decembrie, este și un cetățean al Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip, care a fost informat de către omologul său turc.

Premierul spune că a solicitat deja Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar concetățeanului nostru.

„Am fost informat de omologul meu din Turcia că printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este și un cetățean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și a asigurării unui tratament adecvat concetățeanului nostru rănit în atacul terorist, dar și a sprijinului necesar familiei acestuia. Republica Moldova condamnă cu fermitate acest act sângeros si transmitem condoleanțe familiilor și autorităților turce”, spune Pavel Filip.

UNIMEDIA amintește că 39 de persoane au fost ucise iar 69 rănite, în noaptea de Revelion, într-un club select din Istanbul. Asta, după ce un bărbat înarmat cu o pușcă automată a deschis focul la întâmplare.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *