Protest: Părinţii cer pedepsirea celor care le „otrăveau copiii”

Protest: Părinţii cer pedepsirea celor care le „otrăveau copiii”

Mai mulţi părinţi au protestat în faţa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău.

Ei cer pedepsirea celor care au admis trucajele în licitaţiile publice pentru procurarea alimentelor în grădiniţe şi şcoli.

Protestatarii au acuzat conducerea DGETS de corupţie. Pe de altă parte, conducerea DGETS susţine că Direcţia nu este responsabilă de efectuarea licitaţiilor, iar cei care au admis aceste ilegalităţi vor fi pedepsiţi şi agenţii economici care au livrat în şcoli şi grădiniţe alimente alterate vor fi incluşi în lista neagră şi nu vor mai putea livra alimente în instituţiile publice, transmite IPN.

Părinţii indignaţi de fraudarea licitaţiilor publice s-au adunat luni, 28 noiembrie, seara, în faţa DGETS unde au înaintat mai multe cerinţe printre care publicarea numelor celor care au participat la fraudarea licitaţiilor. De asemenea, părinţii au cerut demisia conducerii DGETS. Părinţii participanţi la protest au spus că încă din primăvară au venit la conducerea DGETS reclamând că în meniul copiilor la grădiniţe sunt mezeluri, lipsesc practic fructele şi legumele proaspete, dar nu au fost ascultați.

Valentina Cujbă, care va exercita funcţia de şefă a DGETS pe perioada cât Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb este suspendată, a ieşit în faţa părinţilor dând asigurări că toate persoanele vinovate vor fi pedepsite. Totodată, ea a comunicat că până pe 19 decembrie va fi desfăşurată o anchetă de serviciu pentru a depista toate neregulile admise.

Elena Vorotneac, comunicatoarea DGETS, a spus la rândul său că toţi agenţii economici care au livrat la instituţiile de învăţământ alimente alterate vor fi incluşi într-o listă neagră şi nu vor mai putea participa la licitaţiile publice.

Săptămâna trecută, Centrul Naţional Anticorupţie a reţinut mai multe persoane printre care funcţionari din domeniul educaţional şi agenţi economici sub acuzaţia că au fraudat licitaţiile publice şi au livrat instituţiilor de învăţământ produse alimentare alterate.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *