Se propune o soluția în cazul dispariției minorilor

Se propune o soluția în cazul dispariției minorilor

 

Vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a anunțat că a înregistrat în parlament un proiect de lege care propune instituirea unui sistem de intervenție operativă în cazul dispariției minorilor. 

”În prezent, societatea este tot mai des informată despre cazuri de dispariție a minorilor. Totodată, instrumente reale de implicare imediată a societății și a instituțiilor de drept în căutarea urgentă a minorilor sunt foarte limitate.

În acest context, am înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care propun instituirea unui sistem de intervenție operativă din partea organului de poliție, a părinților și a întregii societăți în cazuri când se înregistrează informația despre copiii locul aflării cărora nu este cunoscut în vederea identificării acestora și reîntoarcerii cât mai rapide în familie”, scrie Liliana Palihovici în postarea sa.

Potrivit vicepreședintei Parlamentului, principalele prevederi ale proiectului înregistrat țin de modificarea Legii cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului nr.320 din 27.12.2012 prin care aceasta propune ca poliția la cererea scrisă a persoanei interesate să desfășoare activități de căutare a minorului locul aflării căruia nu este cunoscut conform procedurilor aprobate de Guvernul Republicii Moldova.

”Totodată, pentru a spori șansele de constatare imediată a locului aflării minorului, poliția va avea și obligația de a asigura transmiterea către Serviciul 112 a informației și indiciile caracteristice a minorului locul aflării căruia nu este cunoscut”, menționează Liliana Palihovici.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *