Societatea civilă critică inițiativa lui Dodon privind decorarea militarilor ruși

Societatea civilă critică inițiativa lui Dodon privind decorarea militarilor ruși

 

Reprezentanții societății civile au criticat dur și au calificat drept trădare intenția președintelui Igor Dodon participarea la decorarea militarilor ruși.

Ceremonia este organizată de Tiraspol cu ocazia jubileului de 25 de ani de la instaurarea forțelor pacificatoare ruse în stânga Nistrului. Criticele au fost lansate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova. 

Anatol Țăranu, directorul Centrului „Politicon” a declarat că dacă președintele Dodon își va duce intenția până la capăt, aceasta va constitui un act de trădare.”Igor Dodon se simte foarte bine în postura de agent al unui stat străin. Dodon rupe solidaritatea instituțiilor statului”, a declarat Țăranu.

Directorul Centrului „Politicon” a mai spus că autoritățile de la Chișinău urmează să ia un șir de măsuri, inclusiv la nivel legislativ, privind retragerea trupelor ruse dislocate în stânga Nistrului. 

Directorul Asociației obștești „PromoLEX”, Ion Manole, la fel a criticat inițiativa lui Igor Dodon: „Au fost omorâți mulți civili. Până la acest moment mai există încă persoane dispărute fără urmă în timpul conflictului de pe Nistru. Mai bine Dodon i-ar decora post-mortem pe civilii omorâți sau pe rudele lor”.

Președintele Igor Dodon a anunţat că va participa săptămână viitoare la marcarea a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, care se vor desfășura la Tiraspol, și că va înmâna distincții de stat pacificatorilor ruși.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *