Timpul petrecut de pedagogi în instituții va fi micșorat

Timpul petrecut de pedagogi în instituții va fi micșorat

 

Ministerul Educației a venit cu propunerea de a micșora numărul disciplinelor studiate și numărul de ore.

Numărul orelor petrecute în instituții de către profesori nu va trebui să depășească 35 de ore pe săptămână.

Sunt doar câteva inițiative ale Ministerului Educației, care își propune ca, până la sfârşitul anului, să elaboreze proiectul strategiei de reformare a sistemului de învățământ.

Copiii, părinții și profesorii vor îndeplini chestionare speciale pentru a vedea care este gradul de adaptare la noile schimbări. În funcţie de rezultatele studiilor, se va decide crearea școlilor- filiale și modul de finanţare a profesorilor care vor trebui să meargă la muncă în altă localitate. 

"Ne interesează să vedem și calitatea de transportare a celor circa 18.000 de copii, dacă într-adevăr se transportă cu autobuz școlar sau arendat. Dacă într-adevăr cadrele didactice din școlile care s-au închis au fost reangajați", a comunicat şeful Direcţiei învăţământ preuniversitar, Valentin Crudu.

De asemenea, 500 de experţi din domeniul educaţiei sunt în plin proces de evaluare a programului școlar, inclusiv a modului de predare a disciplinelor.

"20 de ore învață cei din școala primară și ajung până la 34 de ore cei de la treapta de liceu. Pentru noi este destul de mult. Copiii trebuie să învețe ceea ce ar putea să le fie de folos doar. Să avem  conținuturi moderne. Nu înseamnă că vor fi conținuturi mai ușoare", a menţionat şeful Direcţiei învăţământ preuniversitar, Valentin Crudu.

Ministerul Educației își propune să micșoreze şi timpul petrecut de profesori în instituții până la 35 de ore pe săptămână. 

"Eu vreau să mă bucur împreună cu colegii mei pentru faptul că măcar într-al doisprezecelea ceas am fost auziți de minister. Dacă îl impunem pe învățător să stea la locul de muncă 35 de ore, înseamnă că trebuie să creăm condiții de pregătire pentru a doua zi: computer, sală de relaxare, bibliotecă amenajată", a afirmat directorul de liceu, Boris Volosatîi.

"Consider că este corect. Profesorul, dincolo de orele care trebuie să le stea în școală, el poate foarte și foarte bine să-și facă un program de autoinstruire acasă. Având în față și calculatorul, având în față și cărțile necesare".

De asemenea, va fi redus în jumătate volumul de rapoarte elaborate de pedagogi.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *