Transportul public din capitală va trece la taxarea electronică deja în acest an

Transportul public din capitală va trece la taxarea electronică deja în acest an

 

Un grup de lucru urmează până pe 15 decembrie să elaboreze Caietul de sarcini pentru implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public.

Ulterior, acesta va fi supus dezbaterilor publice pe platforma www.chisinau.md, transmite IPN.

Din grupul de lucru fac parte: Valeriu Bogdan, șeful Direcției asistență juridică a Primăriei, Vitalei Butucel, șeful adjunct al Direcției generale transport public și căi de comunicație; Ion Popovschi, consilier municipal PL; Nikita Țurcan,  consilier municipal PSRM; Ivan Sârbu, eprezentantul fracțiunii PCRM; Veaceslav Bulat, consilier municipal PPEM; Ion Ștefăniță, consilier neafiliat; Lilian Copaci, șef de direcție la Direcția generală transport public și căi de comunicație; Marcel Lupanciuc, Întreprinderea Municipală Parcul Urban de Autobuze; Andrei Postică, Întreprinderea Municipală Regia Transport Electric Chișinău și Victor Ceban, Departamentul transport UTM.

În 2010, Primăria Chișinău anunța că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. La cinci ani distanță de termenul fixat, taxarea electronică în transportul public din capitală așa și nu a fost implementată.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *