Viceprimarul capitalei, plasat în arest la domiciliu

Viceprimarul capitalei, plasat în arest la domiciliu

 

După mai puțin de trei zile de la reținerea de către ofițerii anticorupție și plasarea în izolatorul CNA, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, învinuit în dosarul parcărilor cu plată, ajunge în arest la domiciuliu.

”Viceprimarul municipiului Chişinău, învinuit în dosarul parcărilor cu plată, va fi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceasta este decizia judecătorului de instrucţie, după ce procurorii au cerut arest la domiciliu pentru funcţionar. Motivul invocat de procurori este că arestatul a colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii care aduc informaţii importante pentru anchetă în ceea ce priveşte modul în care era organizată schema şi beneficiarii acesteia”, a anunțat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Amintim că șapte persoane au fost reţinute marți, 25 aprilie de Centrul Național Anticorupție şi procurori într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, un fost consilier municipal din partea PLDM, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexandr Pincevscki, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *