Zece localități din moldova vor beneficia de schimbări majore

Zece localități din moldova vor beneficia de schimbări majore

 

Zece municipii și trei orașe din țară au aplicat pentru suportul de creştere şi dezvoltare locală, susţinut de Guvernul Poloniei. 

Dintre toţi solicitanţii, în cadrul unui concurs, se planifică selectarea a aproximativ 10 programe de reabilitare a localităţilor, care vor beneficia de finanţare.

Proiectul „Sprijinirea administrației publice în R. Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și durabilă pentru anii 2017-2019" este derulat în trei etape. În cadrul primei etape, au fost create grupuri de lucru din care fac parte reprezentanți ai municipiilor, de la Agențiile de Dezvoltare Regională și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ulterior, aleșii locali și ceilalți specialiști au fost instruiți și au efectuat un schimb de experiență în domeniul revitalizării urbane.

În etapa a treia, administraţiile publice implicate vor elabora concepte de proiecte ce vor participa la un concurs și vor obține finanțare de la Guvernul Poloniei.

Proiectul lansat urmărește crearea unui sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană şi reînnoirea orașelor. Astfel, la nivel național și regional se va oferi asistență tehnică și consiliere din perspectiva politicilor publice pentru a dezvolta instrumente și mecanisme dedicate dezvoltării orașelor, precum și implementarea acestora. Iar la nivel local, prin consiliere și instruiri/dezvoltarea capacităților, se urmărește elaborarea programelor de revitalizare urbană și implementarea proiectelor.

Programul este implementat de Ministerul Dezvoltării Economice al Poloniei în colaborare cu Centrul de informare pentru autoritățile locale (CIAL - Solidarity Fund PL în ţara noastră), Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Agențiile de Dezvoltare Regională din R. Moldova.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *