1,1 milioane de euro pentru consolidarea Agenției Medicamentului

1,1 milioane de euro pentru consolidarea Agenției Medicamentului

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) din Moldova va beneficia de 1,1 milioane de euro – bani europeni, alocați pentru consolidarea instituției. 

Astăzi, în cadrul unei conferințe, a fost lansat Proiectul Twinning „Consolidarea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a Repulicii Moldova ca agenție de reglementare în domeniul medicamentelor, dispozitivelor medicale și activității farmaceutice”.

Proiectul prevede că 47 experți din Lituania și Polonia vor acorda asistență AMDM în dezvolatarea abilităților practice în domeniul reglementării și supravegherii pieții farmaceutice și dispozitivelor medicale, conform standardelor europene.

Prezent la conferință, directorul AMDM, Vladislav Zara a menționat:

„Grație implementării acestui proiect, AMDM își va consolida activitatea în materie de studii clinice, vigilență, înregistrarea medicamentelor și dispozitivelor medicale, distribuirea acestora, precum și în domeniul autorizării activității farmaceutice. La fel, proiectul prevede consolidarea și racordarea cadrului de reglementare în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale, precum și pregătirea AMDM pentru aderarea la Comunitatea Agențiilor de Reglementare în calitate de partener cu drepturi egale”.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *