A fost începută construcția podului peste râul Bâc

A fost începută construcția podului peste râul Bâc

 

Pe drumul regional Florești – Anenii Noi și cel republican Chișinău – Bender – Tiraspol continuă contrucția podului peste râul Bâc.

De menționat că podul vechi a fost construit încă în anii 60 ai sec. XX și era în stare avansată de avariere, fapt ce împiedica circulația normală a transportului.

IMG1(2)

În prima etapă au fost executate lucrările de demolare/demontare a podului vechi și s-a purces la efectuarea lucrărilor pregătitoare pentru construcția podului nou. La moment sunt pozați pilonii de fundație și efectuate alte lucrări cum ar fi monolitizarea piloților, pregătirea amenajării cofrajelor și a armării.

Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” în calitate de beneficiar al obiectului monitorizează procesul de construcție. Antreprenorul ”Poduri-Prim” SRL respectă procesul tehnologic al lucrărilor efectuate.

IMG-f6be8ec34a2b8dda2fedb9c248fea399-V

Concomitent, au fost efectuate vizite de studiu la uzina de producere a elementelor din metal cu rezistență sporită din or. Kiev (Ucraina), unde se preconizează executarea elementelor metalice ale suprastructurii podului.

În perioada de construcție a podului circulația transportului este redirecționată pe un alt drum ce traversează satul Bulboaca din raionul Anenii Noi, viteza camioanelor de mare tonaj fiind limitată prin localitate la 30 km/oră.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *