Agricultorii vor primi subsidii de 67 de milioane de lei

Agricultorii vor primi subsidii de 67 de milioane de lei

 

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a plătit subvenții în valoare de 67 de milioane de lei, în baza a circa 700 de cereri depuse.

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a declarat într-o conferință de presă că în proces de examinare mai sunt 1.500 de solicitări de subvenționare, dosarele fiind depuse în perioada august-septembrie, transmite Democracy.md.

Valoarea Fondului de Subvenționare pentru anul 2017 este de 900 de milioane de lei, 340 de milioane dintre care au fost direcționate la lichidarea datoriilor față de agricultori pentru anul 2016, iar 30 de milioane de lei au constituit contribuția statului în Fondul Național al Viei și Vinului. 

„Începând cu luna iulie anul curent, a fost dat startul campaniei de recepționare a dosarelor pentru subvenționare pentru anul 2017, iar de atunci, pe parcursul a trei luni, AIPA a recepționat peste 2.200 de dosare din partea producătorilor agricoli, în sumă totală de peste 300 de milioane de lei”, a spus Nicolae Ciubuc.

Acesta a mai spus că până la finele etapei de recepționare a dosarelor de subvenționare, 31 octombrie, AIPA mai dispune de 230 de milioane de lei pentru producătorii agricoli. Nicolae Ciubuc și-a exprimat speranța că anul 2017 va fi primul an în care statul nu va mai avea datorii față de producătorii agricoli.

Cele mai multe dosare de subvenționare depuse sunt pentru procurarea tehnicii agricole, urmate de dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și recoltare și stimularea agricultorilor care achită dobânzile la creditele accesate.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *