Alexandru Spiridon ar putea deveni antrenorul echipei naționale de fotbal

Alexandru Spiridon ar putea deveni antrenorul echipei naționale de fotbal

 

Alexandru Spiridon ar putea deveni antrenorul echipei naționale de fotbal în următoarele preliminarii din cadrul Campionatului European.

Potrivit lor, el a purtat o discuție la temă cu președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu. Detaliile, însă, nu sunt date publicității, deoarece mai este valabil contractul cu actualul antrenor al lotului național, Igor Dobrovolschi. Termenul acestui acord expiră la sfârșitul anului. Sursele mai subliniază că în octombrie curent la Chișinău s-au aflat doi tehnicieni de peste hotare, Thomas Tuchel (44 de ani), care a antrenat echipa Borussia Dortmund în perioada 2015-2017, și celebrul Ruud Gullit (55 de ani), manager-asistent al selecționatei Olandei. Ele nu au afirmat, dar nici nu au dezmințit faptul că au avut loc întâlniri cu președintele FMF.

Alexandru Spiridon (57 de ani), originar din Edineț, a evoluat ca jucător la Nistru Chișinău (1976-1981), SKA Kiev (1982), Zaria Lugansk (1983), Nistru Chișinău (1983-1986), Zaria Bălți (1987-1990), Zimbru Chișinău (1991-1996), Tiligul Tiraspol (1997). Cu Zimbru Chișinău a obținut cinci titluri naționale. A evoluat în echipa națională în 16 meciuri și a marcat 2 goluri. În 1992 a fost desemnat fotbalistul anului.

A fost secundul lui Ion Caras la echipa națională, a pregătit ca antrenor formația Tiligul, selecționata națională de tineret U-21, patru meciuri – echipa națională, Zimbru, Nistru Otaci după care în 2004 a fost cooptat în staff-ul tehnic al lui Mircea Lucescu la Șahtior Doneșk. Cu acest club a cucerit 8 titluri de campioană națională, 6 Cupe ale Ucrainei și 7 Supercupe, Cupa UEFA. În ultimul timp au activat împreună la Zenit Sankt-Petersburg, clasat pe locul trei în campionatul Rusiei, după care s-au despărțit.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *