Alexandru Vitkov va prezenta Moldova la turneul Biotehnos Cupa 2018

Alexandru Vitkov va prezenta Moldova la turneul Biotehnos Cupa 2018

 

La turneul internațional de tenis Biotehnos Cupa 2018 din seria ITF Juniors, va participa un sportiv moldovean, Alexandru Vitkov.

El va concura astăzi. De asemenea, coechipiera Arina Gamrețkaia și partenera sa Anastasia Zolotareva (Rusia) întâlnesc perechea rusă Nina Olyanovskaya - Valeriya Olyanovskaya, iar Bogdan Boclincă în pereche cu Vasile Donțu vor evolua în compania duetului polonez Tomasz Dudek - Filip Kolasinski. 

În competiție s-au încadrat șapte jucători moldoveni. Ieri au fost eliminați din concurs de pe tabloul principal, în primul tur, Ilie Snițari și Arina Gamrețkaia. Ei au fost învinși de italianul Gianmarco Ferrari (scor 6-2, 6-1), respectiv, Polina Kudremetova (Rusia, 6-0, 6-2). Restul jucătorilor moldoveni au cedat în seria calificărilor. 

"Ei au evoluat pentru prima dată la un turneu de această categorie. Sunt încă începători în comparaţie cu ceilalţi tenismeni. În plus,  sunt mai mici conform vârstei, față de sportivii de performanţă care joacă aici", a declarat pentru mass-media președintele Federației naționale de profil, Elena Organ.

La turneu participă circa 120 de jucători din Suedia, Norvegia, Elveția, Spania, Turcia, Estonia, Olanda, Italia, Franța, România, Ucraina, Rusia, SUA, Republica Moldova. Competiția se va încheia pe 11 februarie.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *