Ambasada României marchează Ziua Veteranilor de Război în Moldova

Ambasada României marchează Ziua Veteranilor de Război în Moldova

 

Ambasada României în Republica Moldova va organiza o serie de manifestări cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, marcată anual la data de 29 aprilie.


Ziua Veteranilor de Război celebrează meritele acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

În acest context, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi ataşatul Apărării, col. Dumitru Neacşu, vor participa vineri, 28 aprilie 2017, începând cu ora 11.30, la un ceremonial de depuneri de flori la Cimitirul de onoare al ostaşilor români de la Tiganca, raionul Cantemir.

Manifestarea de la Cimitirul de onoare al ostaşilor români de la Tiganca va include alocuţiuni ale ambasadorului României, viceministrului Apărării al Republicii Moldova, Gheorghe Galbura, ataşatului român al Apărării, reprezentantului Asociatiei Veteranilor Armatei Romane din Republica Moldova, ale autorităţilor locale.

De asemenea, manifestarea va cuprinde un ceremonial religios cu participarea unui sobor de preoţi condus de mitropolitul Basarabiei şi arhiepiscop al Chişinăului, Înaltpreasfinţia Sa Petru, depuneri de flori la mormintele ostaşilor români şi un scurt program artistic susţinut de elevii din localitate.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *