Apartamentente sociale pentru localnicii din Nisporeni

Apartamentente sociale pentru localnicii din Nisporeni

 

Aproape 100 de familii din Nisporeni – tineri specialişti, familii cu mulţi copii, asistenţii sociali,  familii unde sunt persoane cu necesităţi speciale – se vor muta, în toamnă, în locuinţe noi, cu tot ce e necesar în ele.

Asigurările vin din partea constructorului, dar și ale ministrului Dezvoltării Regionale și  Cosntrucțiilor, Vasile Bîtca.

La ora actuală, cele 96 de apartamente sociale, căci de ele este vorba, sunt construite în proporție de 65 la sută. Au fost montate deja reţelele de apeduct şi electricitate, iar interioarele – tencuite.

Reamintim că locuinţele respective trebuiau să fie gata în noiembrie 2016, dar termenul a fost prelungit până la sfârșitul lunii septembrie 2017. Mai este încă mult de lucru. ”Este necesar de executat lucrări ce țin de finisările  interioare a pereților și tavanelor, montarea ușilor, placarea  pereților cu teracotă la blocurile sanitare și bucătării, rețelele  inginerești interioare, finisarea  fațadelor, rețelele exterioare, amenajarea teritoriului, montarea țiglei metalice la acoperiș”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

”Nu vom accepta un nou termen de finalizare a lucrărilor, blocurile vor fi date în folosință în luna septembrie a anului curent”, a declarat ministrul Vasile Bîtca, care a vizitat șantierul la finele lunii martie. Dânsul a mai spus că ministerul pe care-l conduce va monitoriza calitatea lucrărilor efectuate și va stărui pe respectarea graficului.

Oamenii, însă, nu dau busna după apartamentele respective. Potrivit autorităţilor publice locale, până în prezent au fost depuse circa 25 de cereri, chiar dacă numărul familiilor defavorizate este de 2800. Dar mai este timp.

Beneficiarii vor fi selectaţi după un regulament riguros, iar timp de 20 de ani vor trebui să achite locaţiunea, facturile pentru serviciile comunale.

În cele patru blocuri, situate la Vărzărești, apartamentele sunt cu una, două și trei camere.

Amintim că în raionul Nisporeni a fost inițiată construcția celor patru blocuri locative în primăvara anului 2015.

Costul total al proiectul este de circa 2,8 milioane de euro, bani oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui împrumut oferit Republicii Moldova pe un termen de până la 20 de ani.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *