Băsescu nu mai este cetățean al Republicii Moldova. Dodon a semnat decretul

Băsescu nu mai este cetățean al Republicii Moldova. Dodon a semnat decretul

Președintele Dodon a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova fostului președinte român, Băsescu.

Acest lucru a fost anunțat chiar de șeful staului pe Facebook, unde a postat și o poză cu documentul ce dovedește cele declarate.

„Anterior, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu în mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existenţa poporului moldovenesc”, a scris Dodon.

Președintele a reiterat faptul că acordarea cetățeniei a fost făcută cu grave încălcări ale legislației, întrucât „în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmăririi penale”. 

„Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte.

Respectul față de Republica Moldova, față de poporul nostru, față de istoria noastră de secole, față de suveranitatea și independența noastră va fi în continuare o preocupare de bază pe parcursul mandatului oferit de popor. Și oricine atentează la aceste valori și realități va avea de suportat consecințele care se impun conform legii”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, anterior, Traian Băsescu, fiind întrebat dacă se teme ca președintele ales îi va retrage cetățenia proaspăt obținută, a declarat că îl va da în judecată.î

„Nu mi-e teamă. O să-l dau în judecată (pe Dodon – n.r.). Păi Dodon a pierdut deja cu mine la Curtea Constituţională”, a specificat Traian Băsescu.

Amintim că, la 9 iunie curent, fostul președinte al României și soția sa au devenit cetățeni ai țării noastre, iar pe 3 noiembrie au depus jurământul de credință pentru Republica Moldova.

 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *