Cetățenii pot de astăzi procura polițele de de asigurare

Cetățenii pot de astăzi procura polițele de de asigurare

 

Persoanele care se asigură în mod individual pot să achite începând de astăzi polițele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2018.

Potrivit datelor Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină,  până pe 31 martie 2018, cetăţenii pot beneficia de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei, care a rămas la nivelul celei de anul trecut - 4056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM. De asemenea, fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 50% din prima de asigurare medicală. Plata va putea fi efectuată la orice oficiu poştal sau la reprezentanţele teritoriale ale CNAM.

Şi persoanele fizice care fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului bugetar beneficiază de reduceri în cazul asigurării în primele trei luni ale anului 2018.

Notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti şi mediatorii neangajaţi şi neasiguraţi de Guvern vor achita prima în mărime integrală, adică 4056 lei.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *