CNA face percheziții la Primăria Chișinău

CNA face percheziții la Primăria Chișinău

 

Ofițerii CNA fac percheziții la Primăria Chișinău cât și la domiciliul unor funcționari din primărie.

În această dimineață CNA şi procurorii anticorupție efectuează acţiuni de urmărire penală în dosarul parcărilor cu plată. Sunt vizaţi atât funcţionari ai Primăriei mun. Chişinău, cât şi oameni de afaceri. Acum au loc percheziții la domiciliile mai multor persoane, menționează ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Sursele din primărie ale deschidee.md susțin că se fac percheziții domiciliul șefului direcției transport, Igor Gamrețchi și viceprimarul Nistor Grozavu.

De remarcat că acest proiect a fost criticat dur de consilierii municipali și activiști civici pe motiv că este defavorabil municipiului și ar apăra interesele unor funcționari de la primărie. CNA a fost sesizat după ce contractul a fost semnat de responsabilii de la primărie fără să fie votat în Consiliul Municipal Chișinău, așa cum prevede legislația. 

Unii consilieri municipali au remarcat faptul că primăria a amenajat mai multe locuri de parcare din contul său, iat compania austriacă EME Parkleitsystem ar fi venit doar cu echipamentul pentru taxare.

De asemenea, nu au fost organizate nici dezbateri publice în privința acestui proiect. 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *